برای آموزش برشته کاری قهوه نیاز داریم قبل از هرچیزی بدانیم قهوه ها چطور بدست استادکار برشته کاری قهوه رسیده است..
دانه های سبز قهوه پس از برداشت از درخت، می بایست هسته میوه آن از گوشت میوه جدا شوند. پس از جداکردن دانه قهوه از میوه قهوه، دانه ها در کارگاههای برشته کاری، برشته شده (رُست یا بوداده کردن قهوه ) و پس از آسیاب بوسیله آسیاب های مخصوص برای تهیه قهوه اسپرسو، قهوه فرانسه، قهوه ترک و.. آماده میشود. که اولین گام فرآوری قهوه جداسازی میوه قهوه از دانه قهوه است که به دو روش کلی خشک و مرطوب تقسیم میگردد.
برای درک بهتر از میوه قهوه به تصویر آناتومی قهوه زیر توجه کنید..
برای تهیه قهوه فرشته مرگ، اینجا را کلیک کنید
روش آماده سازی قهوه مرطوب
این روش به سرمایه گذاری عظیم تر و مراقبت بیشتری نسبت به روش خشک نیاز دارد ؛ اما سبب خرابی کمتر شده و به نگه داشتن کیفیت ذاتی دانه های قهوه کمک می کند . تفاوت اصلی میان این دو روش این است که در روش مرطوب از روشی استفاده می شود که در آن پالپ دانه ها را در ۲۴-۱۲ ساعت پس از برداشت حذف می کند ، به جای آنکه به دانه ها فرصت آن داده شود که در هوای خشک قرار بگیرند.
در استفاده از ماشین پالپ ، دانه ها از پوست و پالپ جدا می شوند و با آب شسته می شوند . دانه های روشن تر و نارس از دانه های سنگین تر و رسیده طی یک روش خاص طراحی شده کانال های شستشو و یا بوسیله سیستم (Aagaard pre-garder )سیستمی که شامل تکان دادن دانه ها در میان یک صافی موجود در تانک آب است, انجام می شود.
سپس دانه ها درون تانک های تخمیر برای مدت ۴۸-۱۲ ساعت نگه داشته می شوند . در طول این مدت آنزیم ها سبب جداسازی طبیعی لایه لزج از لایه پوست مانند پوشاننده (endocarp) می شوند . هنگامی که فرآیند کامل شد ، endocarp حالت pebbly یا شیشه مانند پیدا میکند . تخمیر غالباً در تانک های صلبی انجام می شود و در آن تغییرات مهمی در اندازه دانه ها رخ می دهد . در مناطق کم ارتفاع تخمیر سریع انجام می شود و در مناطق مرتفع تخمیر می تواند تا ۴۸ ساعت به درازا بکشد .
روش آماده سازی قهوه به روش خشک
این ساده ترین ، ارزان ترین و سنتی ترین روش آماده سازی قهوه است . دانه ها ی برداشت شده در اطراف یک سطح سفت حصیری یا آجری مانند گسترده می شوند که حالت ایده آل آن گسترده شدن در معرض نو خورشید است و بعد در فاصله های منظم جمع آوری شده و برای تخمیر آ»اده می شوند . در صورتی که باران ببارد یا دمای هوا کاهش پیدا کند دانه های قهوه به جهت حفاظت پوشانیده می شوند .
پس از حدود ۱۰-۷ روز ، میزان رطوبت هر کدام از دانه های قهوه به حدود ۱۱% رسیده و اینجاست که دانه ها خشک شده اند . پوسته بیرونی غلاف به رنگ قهوه ای تیره در آمده و شکننده می شوند . سپس دانه های خشک در سیلوها انبار می شود و در آنجا دانه ها همچنان رطوبت خود را از دست می دهند .
خب، تا اینجا دیدیم که دان قهوه از گوشت میوه قهوه جدا شد (به شکل زیر)
پس از انجام مراحل بالا، دان قهوه به رستری یا کارگاه های برشته کاری قهوه آورده شده و سپس توسط کارشناس برشته کاری قهوه و یا Master Roaster قهوه ها فرآوری شده و پس از آسیاب شدن، برای تهیه اسپرسو، قهوه فرانسه، قهوه ترک و … بدست شما می رسد. در زیر باهم به تماشای ویدئویی که توسط گروه بین الملل فروشگاه اینترنتی قهوه و دمنوش ترجمه و تدوین شده می نشینیم..
جهت تهیه بهترین قهوه ها لطفا اینجا کلیک کنید
چقدر مراحل اماده سازیش جالبه
جالب بود?
پس اینطوری دونه قهوه رو خشک میکنن